Kategorier
nyheter

Hotelluksus på billigsalg

Her får du femstjernes hotell for under tusenlappen.

Flest hotellstjerner for pengene får du i Warszawa, Tallinn og Marrakech, ifølge Hotels.com siste hotellprisindeks.

Billigst er det i Polens hovedstad Warszawa. Der slipper du unna med bare 640 kroner natten for et femstjernes hotellopphold. Riktignok har det vært en svak prisøkning det siste året, men fortsatt er det 236 kroner billigere enn den nest billigste byen, Tallin i Estland.

Det er ikke så overraskende at hotellprisene er lave i Øst-Europa, mer overraskende er det at Muscat i Oman nå er den dyreste byen for hotell i verden. Der må du gjennomsnittlig ut med 1663 kroner for et hotellrom. På de neste plassene følger Monte Carlo (1530 kroner), Doha (1521 kroner) og New York (1494 kroner).

Stabile hotellpriser

Hotellprisene har kun steget to prosent det siste året, og er dermed på omtrent samme nivå som før finanskrisen. Trolig ville hotellprisene steget betydelig mer hvis det ikke hadde vært for den hektiske byggevirksomheten i bransjen.

– London er i ferd med å legge ut 12.000 nye hotellrom i oppkjøringen til OL i 2012, med særlig fokus på luksussektoren. Paris forventer en 70 prosent økning av luksushotellrom de neste to årene. Denne trenden gjenspeiles også i Asia og Latin-Amerika, skriver Hotels.com.

Her finner du de billigste hotellene med fem stjerner:

Warszawa, Polen (644 kroner)

Tallinn, i Estland (880 kroner)

Marrakech, Marokko (897 kroner)

Budapest, Ungarn (946 kroner)

Lisboa, Portugal (947 kroner)

Praha, Tsjekkia (1055 kroner)

Bangkok, Thailand (1066 kroner)

Berlin, Tyskland (1069 kroner)